SEMA KÜÇÜKSÖZ

Sema Küçüksöz, çocukluğunu babasının çiftliğinde geçirmiş, Babası o dönemde İstanbul’un etinin büyük bir bölümünü karşılayan celepti. Kısıklı İlkokulu’nu başarı ile bitiren Küçüksöz, daha sonra Üsküdar Kız Lisesi’ne devam etti. 1972 yılında mankenlik kursuna gitmeye karar verdi. Prova mankenliği yapmaya başladı. Tam bu dönemde bir dükkan açmaya karar verdi. Sema Butik’i açtı. 1974’te Avrupa menşeli malların girişi yasaklanınca işler durma noktasına geldi. Bunun üzerine toptan üretime girmeye karar verdi. Toptancılığa başlayınca işleri açıldı. 1979’a kadar hiçbir sıkıntısı olmadı. Anadolu’da işler çok kötüleşti. Çekler senetler dönmeye başladı. Kimse borcunu ödeyemiyordu. Bu sebeple bir daha çek kullanmamaya karar veren Küçüksöz’ün hâlâ bir çek karnesi yok.
Sıkıntıyı aşmak için 1980’de başlayan Arap turist akınından yararlandı. Suudi ailelerin çocukları için evlilik kıyafetleri yaptı. 1989’da triko üretimine geçerek Avrupa’ya da ihracata başladı. İşleri o kadar yoğundu ki rahatsızlığının bile onu engellemeyeceğini düşünüyordu. Bu dönemde ameliyat oldu, ancak ayaklarına konulan biyot, iki sene doğru dürüst yürümesini engelledi. Sağlığına kavuşabilmek için beş ameliyat geçirdi.
Küçüksöz, çok sevdiği Fenerbahçe’nin yönetimine girmek için çaba gösterdi. Bir toplantıda karşılaştığı, dönemin Fenerbahçe Başkanı Güven Sazak’a yönetim kurulu seçimlerinde neden bir kadın adayın isminin yer almadığını sordu. Bir süre sonra Küçüksöz’ü arayan Sazak, beklenen teklifi iletti. Böylece Fenerbahçe Yönetim Kurulu’na seçildi.